Waar komt die ‘H’ vandaan?!

schermafbeelding-2017-02-28-om-12-38-57

Celeste… Celesta… Twee van de vele varianten die ik voorbij zie komen als ik me aan iemand heb voorgesteld. Met een ‘H’ ertussen kent bijna niemand. Regelmatig sta ik dan ook mijn naam te spellen bij een reservering of als iemand een notitie moet maken. Waar komt mijn naam eigenlijk vandaan en is hij wel zo uniek?

De vraag waar mijn naam vandaan komt, krijg ik regelmatig en om eerlijk te zijn heb ik mij daar vroeger nooit zo mee bezig gehouden. Naar mate ik de vraag vaker kreeg, werd ik zelf ook steeds nieuwsgieriger. Celeste is de variant die eigenlijk het meeste voor komt en die iedereen ook wel kent. Dit is een Franse naam en draagt de betekenis ‘hemels’. Ondanks dat het een Franse naam is, wordt de naam gek genoeg het vaakst aan Engelse meisjes gegeven. In 2016 werd deze naam in Nederland 31 keer gegeven. Hij is dus steeds populairder aan het worden!

Waarom schrijf je jouw naam dan met een ‘H’ ertussen? Die vraag stelde ik als kind ook regelmatig aan mijn ouders. Standaard kreeg ik het antwoord dat ze dit simpelweg mooier vonden staan en dat ze de ‘A’ op het einde liever vonden klinken. Ik vond het altijd maar raar en stiekem best jammer dat er geen spannend verhaal aan vast zat.

Vroeger had ik er een hekel aan dat niemand het goed kon schrijven, maar inmiddels kan ik de naam heel erg waarderen. Hij is uniek en wekt bij veel mensen een ‘o ja!’ momentje op als ze hem zien of horen.

Volgens een onderzoek van Coca Cola vindt een kwart van de Nederlanders zijn naam vrolijk en 18% vindt zijn eigen naam lief. Slechts 5% zou hem willen veranderen.

Kun jij je naam waarderen? 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s